Nemzetközi perspektívák fiataloknak

Forrás: Zentrum

Április 20-án, pénteken került sor a budapesti Goethe Intézetben az első információs napra, melynek középpontjában a németországi felsőfokú tanulmányi lehetőségek és a magyarországi német nyelven oktatott szakok álltak.

A rendezvényt a Goethe Intézet szervezte a Német Nagykövetség, a Német Akadémiai Csereszolgálat (DAAD), a német nyelvű budapesti Andrássy Egyetem, valamint a Baden-Württemberg-International közreműködésével.

A találkozó célja, hogy az érdeklődők elsőkézből kapjanak információt a németországi, illetve magyarországi német nyelvű felsőoktatási lehetőségekről.

Az eseményen résztvett a német nagykövet, valamint a Karlsruhei Egyetem Akadémiai Csereszolgálatának vezetője.

A Goethe Intézet meghívására számos diák és egyetemista, valamint tanár hallgatta érdeklődéssel a referensek prezentációit. Felix Bubenheimer, a DAAD budapesti képviselője ismertette a magyar diákok ösztöndíjlehetőségeit. Ennek kapcsán kerültek szóba a nyári ösztöndíjak, amelyek keretén belül a felsőoktatásban tanulók 3-4 hetes német országismereti, illetve nyelvi kurzusokon vehetnek részt egy német egyetemen.

A magyarországi német szakokat többek között Dr. Székely Csaba és Ceglédy Tamás képviselték a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetemről, ahol lehetőség nyílik a közgazdaságtudományi és menedzsment szakok bachelor képzésének német nyelven való folytatására.

Az érdeklődők kellemes légkörben kaphattak információkat a német nyelvű képzésekről és azok finanszírozásáról.

Az intézmények zökkenőmentes együttműködésének köszönhetően egy díjkiosztóra is sor kerülhetett, amelynek egyik díja egy DAAD-ösztöndíj, illetve a másik egy nyelvi kurzus volt a Goehte Intézetben.

A rendezvény egyik szervezője Hegyes Katalin (Goethe Intézet) szerint az első találkozó remekül sikerült. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig már tervezik a másodikat.

A rendezvényt ajánljuk figyelmébe mindazoknak, akik Magyarországon szeretnék tanulmányaikat német nyelven folytatni, vagy ezt Németországban tennék.

Iris Cserni

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo