„dU und HdU” – Projekttámogatási program

Forrás: Zentrum

A Külföldi Kapcsolatok Intézetének Irodája (Institut für Auslandsbeziehungen/ifa) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen/LdU) egyetemista hallgatók részére támogatási programot hirdet meg.

A „dU und HdU”-program az egyetemek és a Magyarországi Németek Háza közötti olyan hatékony és sikeres együttműködést céloz meg, amelynek során a Ház éves kínálata új témákkal és programokkal bővül.

A tudomány, kultúra és képzés terén várunk új projektötleteket, legyen az felolvasóest, konferencia, tudományos előadás, kiállítás vagy vetítéssorozat. A Külföldi Kapcsolatok Intézetének budapesti irodája segíti a pályázókat a projekt kidolgozásában és kivitelezésében, valamint korlátozott mértékben anyagi támogatást is tud nyújtani. Igény szerint a projekt megvalósításáról gyakorlati igazolást, értékelést állítunk ki.

A pályázat során olyan ötletek, kezdeményezések részesülnek előnyben, amelyek a résztvevők, a téma vagy a célközönség szempontjából kisebbségi témákat érintenek, illetőleg olyan projektek, programok támogathatók, Magyarország, Németország és az európai német kisebbségek közötti kapcsolattartást, kulturális cserét szorgalmazza.

A projekt vázlatának beküldési határideje 2007 július 31-e. A pályázati űrlap a Külföldi Kapcsolatok Intézete Irodájánál vagy a hdu-info@zentrum.hu címen igényelhető vagy letölthető a www.zentrum.hu oldalról. A programot a Külföldi Kapcsolatok Intézete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata támogatja.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo