Duna-menti sváb kultúrcsoport-vezetők világtalálkozója

Forrás: Zentrum

A Duna-menti sváb kultúrcsoport-vezetők idei találkozójára 2007. június 29 – július 8. között került sor Pilisvörösváron. A Clevelandből, Cincinatiból, Chicagoból, Milwaukee-ból, Reutlingenből, Speyerból, Marbachból, Geretsriedből, valamint Szerbiából és Magyarországról érkező résztvevőknek nagyon változatos programban volt részük.

A találkozóval párhuzamosan a Duna-menti Svábok Világszervezete (Weltdachverband der Donauschwaben) is Pilisvörösváron tartotta éves ülését, mely résztvevői többször is hangsúlyozták az új generáció hagyományápolásban betöltött szerepét. A magyarországi német helyzetről Heilig Ferenc, a Magyarországi Német Ének-, Zene-, és Tánckarok Országos Tanácsának elnöke beszélt. Az ülésen a Zentrum munkatársai is jelen voltak.

Míg néhányan az ülésen vettek részt, addig a csoporttagok olyan Duna-menti sváb táncokat tanulhattak Manninger Miklóstól és Wenczl Józseftől, melyeket utolsó este a svábbálon be is mutathattak.
 A programban pilisvörösvári, esztergomi, szentendrei és budapesti városnézés, valamint egy dunai hajókirándulás is szerepelt.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo