Helmut Hofmann elbúcsúzott…

Forrás: Zentrum

Június 28-án elbúcsúzott Helmut Hofmann, a budapesti Goethe Intézet igazgató-helyettese, illetve a nyelvi osztály vezetője. Hofmann 1988 óta dolgozott a Goethe Intézet intézményeiben az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, valamint nyugdíjba vonulásáig a budapesti intézetben.

Többek között egy magyarországi nyelvvizsgahálózat kiépítése, a nemzetközi nyelvvizsga letételének lehetősége fűződnek Hofmann nevéhez, aki segítette és támogatta a magyarországi német iskolákban folyó oktatást, valamint a némettanárok továbbképzését.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ is nagyon hálás Hofmann úrnak, hiszen segítségével a Zentrum egy kitűnő támogatóra talált. A Goethe Intézet kiemelten támogatja az “Abgedreht 2007″ – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet.

A búcsúztatón a kollégák megköszönték az intézményvezető-helyettes kitartó munkáját, aki tiszteletére Tomas Rieman zenész, énekes és komponista adott koncertet és egy vidám, ez alkalomra írt dallal búcsúztatta Helmut Hofmannt.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo