Koloman Brenner: „Sehnlichst” / Felolvasó-est és beszélgetés

Forrás: Zentrum

Koloman Brenner már többször szerepelt a Magyarországi Németek Házában, 2003-ban kutatóként, 2006-ban és 2007-ben lírikusként mutatkozott be. Az ELTE Germanisztika Intézetének docense május 31-én az idei évben megjelent Sehnlichst (Vágyódva) című kötetéből olvas fel, bizonyítva irodalmi „kéz-ügyességét” (Spür-Sinn), ahogy ez egyik ciklusának címében is szerepel.

A felolvasást beszélgetés követi, ennek során a szerző személye, életrajza és az Ödenburg I. II., az Ungarndeutschtum (Magyarországi németség) címet viselő versei közötti kapcsolatról, valamint a Gespeichert (Lementve) című versének indíttatásáról tudhat meg többet az érdeklődő. Utóbbi verset az Esslingeni Művészegylet (Künstlergilde Esslingen) őszi szemináriumán líra kategóriában a harmadik díjjal tüntették ki.

„Koloman Brenner az új magyarországi német irodalmi vonal képviselője. A magyarországi németeket is érintő jelen kritikus szemléletével a háború után született kisebbségi szerzők közé sorolható (…) akik folyamatosan reflektálnak a történelmileg bekövetkezettre, de még inkább a ‘ma’ kínálta saját lehetőségeikre, és bátran kérdeznek rá a kisebbségek ‘új Európá’-ban elfoglalt helyére, valamint az egyes ember lehetőségeire.” (Horst Lamprecht)

A német nyelvű rendezvényt a Külföldi Kapcsolatok Intézete (Institut für Auslandsbeziehungen) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata támogatja. További kérdésekkel kapcsolatban a Magyarországi Németek Háza Külföldi Kapcsolatok Intézete irodája az (1)-269 1081 telefonszámon vagy a hdu-info@zentrum.hu címen érhető el.

Koloman Brenner: „Sehnlichst”

Felolvasó-est és beszélgetés

2007.05.31., 18.00 óra

Magyarországi Németek Háza, Rendezvényterem

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo