Amikor a Talicsék találkoznak…

Forrás: Zentrum

Július 14-én családi találkozót szervezett a Talics család Újbarokon, melyen 80 felnőtt és 30 gyermek vett részt. A Zentrumnak Krammer Márta küldött beszámolót és fotókat a nagy családi rendezvényről.

„Készítettünk egy családfát és egy paravánra felkerült mindazoknak a fényképe, akik már nem lehettek jelen velünk. Az idő remeknek igérkezett, az is lett. Újbarokon a kultúrházban került sor a találkozó megrendezésre. Sokunkat Újbarokhoz köt minden, mert ott nőttünk fel, ott éltek a szüleink. Eljöttek a távolabb lakók is Debrecenből, Tatabányáról, valamint Németországból.

A szakács finom marhapörköltet főzött, majd roston sült csirke következett. Unokatestvéreim rengeteg süteményt sütöttek. Kicsit tartottam az egésztől, mivel ilyen nagylétszámú rendezvényt még nem szerveztem. De minden nagyon klasszul sikerült, mindenki segített. Az újbaroki zenekar játszott.


Vacsora után kimentünk a temetőbe, virágot vittünk, mécsest gyújtottunk. A gyerekeket egy bohócdoktor szórakoztatta, hogy ne unatkozzanak. Mondanom sem kell, hogy nagy sikerrel.


Sokan csak most találkoztak egymással először. Majd hajnal négyig szólt a zene, mulatott mindenki, nem akartak hazamenni. Nálunk nem furcsa, hogy sokan vagyunk együtt, mivel mi is 4-en vagyunk testvérek, igy hétvégenként sokszor 20-an is együtt vagyunk. A családi találkozó sikeréből is látszik, hogy valamennyien nagyon összetartunk.”

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo