A nyelvek európai sokszínűsége

Forrás: Zentrum

2001-ben -a Nyelvek Európai Évében- az Európa Tanács kezdeményezésére került bevezetésre a Nyelvek Európai Napja. Szeptember 26-án ez alkalomból a témához kapcsolódóan Magyarországon is számos programra került sor.

A jeles nap célja az európai nyelvi sokszínűség és a nyelvtudás fontosságának tudatosítása. A budapesti Országos Idegennyelvű Könyvtár 15 különböző programmal készült az ünnepre. Konferencia, kiállítás-megnyitó, jelnyelvi előadás, orosz műfordítóverseny és koncertek képezték a nap főbb eseményeit. Az egész napos rendezvény keretein belül idén a magyarországi német kisebbség mutatkozott be az érdeklődőknek.

Heinek Ottó, LdU-elnök köszöntőbeszéde után a „Wetschescher Nachtigallen” kórus következett. A Tamási Áron Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium irodalmi műsora előtt Schuth János, a Neue Zeitung főszerkesztője és a Magyarországi Német Írók és Művészek elnöke beszélt a hazai német irodalomról.

A magyarországi német zene és művészet mellett az érdeklődők az idei Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnep filmjeit is megtekinthették. Az „Abgedreht-filmeket” a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ prezentálta.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo