Fiatal magyarországi németek Lengyelországban

Forrás: Zentrum

Közép- és kelet európai országok német kisebbségéhez tartozóknak lehetőségük van részt venni egy képzésen 2007 októberétől 2008 júniusáig. A jelentkezők között volt a Magyarországi Ifjú Németek Közösségének öt tagja is (Pénzes Éva, Kovács Helga, László Dávid, Dénich Zoltán és Hergert János).

A YOU.PA (Young Potentials Academy) az Otto Benecke Stiftung e. V. projektje, mely a németországi Transfer GmbH és az Opoléban található Európai Képzési Központ- ECEO által a Német Belügyminisztérium pénzügyi támogatásával valósul meg. A program a közép- és kelet-európai országok (Lengyelország, Románia, Szlovákia, Csehország és Magyarország) kisebbségi szervezeteinek munkáját segíti. Az ifjúsági és képzési munka ismereteit és módszereit három modulban (háromszor 8 hónap) sajátíthatják el a résztvevők. 

A bevezető szemináriumra október 12-14. között Lengyelországban, Rogow Opolskiban került sor. A 22 résztvevőt és a meghívott vendégeket többek közt Dr. Christoph Bergner, a Német Kormány Kitelepítési Ügyekért és Nemzeti Kisebbségekért felelős politikai államtitkára köszöntötte, aki kiemelte a fiatalság és az utánpótlás fontosságát.

A hétvége során a szervezők ismertették a programot, a modulokat, a feltételeket valamint a tanulási módszereket.

A következő szemináriumig a résztvevők postai és elektronikus úton kapják meg a tananyagot, amelyet önállóan kell feldolgozniuk. Az első modul záróvizsgájára 2008 júniusában kerül sor.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo