Nemzetiségi Filmszemle

Forrás: Zentrum

A szemle célja a hazai nemzetiségi filmes műhelyek és alkotások bemutatása, a nemzetiségi témát feldolgozó filmek népszerűsítése a nemzetiségek, a többi nemzet, illetve az anyaországi alkotók körében. Az V. Nemzetiségi Filmszemle 2008. március 28-án kerül megrendezésre Budapesten.

A filmszemlét a 2005. évtől kezdődően kétévente, Budapesten rendezi meg a Magyar Televízió, minden egyes évfolyamot különös tekintettel egy-egy hazai „házigazda” nemzetiség bemutatására. Az V. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemle házigazdái a magyarországi bolgárok lesznek.

Pályázható alkotások: 2006. január 1. után készült filmek.

Pályázhatnak:

- a közszolgálati televíziók nemzetiségi szerkesztőségei, valamint hazai nemzetiségi témát feldolgozó szerkesztőségek,
- a kereskedelmi televíziók hazai nemzetiségi témákat megjelenítői alkotói,
- helyi vagy városi televíziók,
- független filmes alkotók vagy műhelyek

Egy alkotó maximum 3 saját filmmel nevezhet.

Nevezhető kategóriák: dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, kísérleti film, dokumentum-játékfilm, egyéb.

A szemle verseny, a nevezett filmekből 3 tagú szakmai zsűri válogatja ki a szemle programjába bekerülő alkotásokat. A versenyprogramba került filmek alkotóit az előzsűri döntése (2008. január 15.) után levélben értesítjük. Csak ezután kell beküldeni a vetíthető kópiát.

Technikai követelmények:

A szemle programjába a nevezéseket 4 példányban, DVD lemezen kell beküldeni. Az alkotások hossza nem haladhatja meg a 60 percet, alsó perclimit nincs.

Fontos megjegyzés: A szemle programjába nevezhető alkotásoknak meg kell felelniük a mindenkori filmes formai követelményeknek (főcím, stáblista stb.). Nem elfogadható a magazin-főcímekkel, konferáló szövegekkel nevezett alkotás, mivel a nevezés benyújtása után a filmeken semmilyen módosítást nem fogadunk el.

Az alkotások nyelve lehetőleg az adott nemzetiség nyelve, illetve a magyar nyelv (felirat vagy szinkron formájában). A külföldi vendégek részére minden, a szemleprogramban szereplő film angol nyelvű dialóglistáját mellékeljük, ezért ezeket a versenybe került filmek vetíthető kópiájával együtt kérjük elküldeni. A filmszemle programjában csak azok a művek vehetnek részt, melyeknek vetíthető kópiáját 2008. február 15-ig eljuttatják címünkre.

A nevezési határidő: 2007. december 15.

A filmszemle nevezési lapját kitöltve a 4 DVD kópiával egyetemben 2007. december 15-ig küldjék el a következő címre:

Magyar Televízió Zrt.
1054 Budapest
Szabadság tér 17.

A borítékon, kérjük, tüntessék fel:
„V. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemle”

A kitöltött nevezési lapokat valamint jelenetfotókat interneten is várjuk az info@nemzetisegifilmszemle.com címre!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo