Differenciált költségvetési támogatás

Forrás: Zentrum

Kormányrendelt született a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről. Az új szabályozás szerint a kisebbségi önkormányzatokat automatikus illeti meg az általános működési támogatás, ugyanakkor a feladatalapú támogatás elnyerése külön igénylés útján történik.

Az igénylések benyújtási határideje 2008. február 1.
A benyújtás helye a Magyar Államkincstár illetékes regionális igazgatósága.

A Kormány kisebbségi önkormányzatok igazságosabb, az elvégzett feladatok alapján differenciált támogatása érdekében, a nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvény 2005. évi módosításában kapott felhatalmazás alapján 2007. december 19-i ülésén elfogadta a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről szóló rendeletét, amely 375/2007. (XII. 23.) Korm. szám alatt 2008. január 1-jével lépett hatályba.

A támogatások igénylésének módjáról szóló tájékoztatót a Miniszterelnöki Hivatal a közigazgatási hivatalok közreműködésével eljuttatja valamennyi kisebbségi önkormányzathoz, továbbá levélben kérte fel az országos kisebbségi önkormányzatokat a minél aktívabb közreműködésre a tájékoztatás folyamatában. Emellett mind a rendelet, mind a tájékoztató szövege megtalálható a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága honlapján. A honlapról letölthető a pályázati adatlap is.

A hatékonyabb tájékoztatás érdekében a fentieken túl a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ ingyenesen hívható 189-es számán, önálló menüpontban is tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek a 2008. január 15. és február 29. közötti időszakban.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo