Kisebbségek labdával

Forrás: Zentrum

Európa futballrajongóinak figyelme jövőre Svájcra és Ausztriára irányul, ugyanis ott rendezik meg 2008-ban az izgalommal várt „Euro2008“ bajnokságot.

Az Európai Népcsoprtok Föderalisztikus Uniója (Föderalistische Union Europäischer Volksgruppen-FUEV) és tagszervezetei, mint a rétoromán ernyőszervezet, Lia Rumantscha valamint a Sedrun Disentis Tourismus sem szeretne ebből a szenvedélyből kimaradni, így mindenkit szeretettel vár a kisebbségek labdarúgóbajnokságára, az „Europeada 2008“-ra!

Az autochton és nemzeti kisebbségek Európa-bajnokságára 2008. május 31-től június 7-ig kerül sor Svájc Graubünden kantonjában. Már több csapat – mint például a szorbok, a baszkok és a dél-tiroliak – is jelentkeztek, de még van lehetőség jelentkezni.

„A rendezvénnyel meg szeretnénk mutatni, hogy Európa milyen sokszínű- a labdarúgásban is. Az Európa-bajnokság az év egyik csúcspontja, és a rendezvényt arra fogjuk használni, hogy a saját bajnokságunkkal felhívjuk a figyelmet az európai kisebbségekre.“ – mondta Andrea Rassel, a FUEV-alelnöke, aki az elnökségen belül az „Europeada 2008“ bajnokságért felelős.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo