Wolfgang Schäuble, német belügyminiszter Budaörsre látogatott

Forrás: Zentrum

Egynapos magyarországi látogatása során Wolfgang Schäublie német belügyminiszter április 14-én ellátogatott Budaörsre kifejezvén, hogy Németország nem feledkezett el a magyarországi német kisebbségről. A politikus a budaörsi Ó-temetőben, az Országos Kitelepítési Emlékműnél helyezte el koszorúját.

Schäuble útja a repülőtérről egyenesen Budaörsre vezetett, ahol Heinek Ottó a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Hans Péter Schiff Németország magyarországi nagykövete, Wittinghof Tamás Budaörs polgármestere, valamint Ritter Imre a Magyarországi Németek Pest Megyei Önkormányzatának és a Budaörsi Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke fogadta a magasrangú vendéget. A fogadóbizottság beszámolt a budaörsi németség helyzetéről, az Ó-temető, valamint az országos emlékhely történetéről.

„Magyar partnereinkkel mindet megteszünk azért, hogy az emlékezés, a kulturális örökség ápolása egy még jobb alapot biztosítson az európai közösség számára”, mondta Schäuble miután elhelyezte koszorúját. A koszorúzás alatt a budaörsi kórus éneke csendült fel.

„Példás, hogy emlékművet állítottak”, mondta a belügyminiszter és hozzátette, hogy az emlékmú zárt ajtaját ismét ki kell nyitni. „Ezen vagyunk”, válaszolta Ritter Imre. Schäuble miután a kórusnak sok sikert kívánt, Heinek Ottó MNOÖ-elnökkel tárgyalt.

(Forrás: Neue Zeitung)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo