VUdAK-kiállítás a Magyarországi Németek Házában

Forrás: Zentrum

2008. május 28-án, szerdán nyílik meg a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (Verein Ungarndeutscher Autoren und Künstler, VUdAK) kiállítása a Magyarországi Németek Házának rendezvénytermében. A kiállítást Cseh Borbála művészettörténész nyitja meg, a zenei kíséretről Korb Angéla és Stefan Valentin gondoskodik.

A Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége mai formájában 1992 óta működik, ebben az évben nyílt meg a Magyarországi Német Írók Szövetsége a képzőművészek számára is. A VUdAK kiadói munkát is végez, számos kiállítást és felolvasást szervez, részben külföldön. A szövetségnek ma 45 tagja van, elnöke Schuth János, a képzőművészeti szekciót Matzon Ákos, az irodalmit Becker Róbert vezeti.

A VUdAK célja a magyarországi német öntudat erősítése, továbbá a hagyományas és modern stílusirányzatok képviselete. A VUdAK mostani kiállításában is több stílusirányzat alkotásait tekinthetik meg a látogatók.

A kiállítás támogatói az Institut für Auslandbeziehungen (ifa) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ).

További információ:

Gabriella Hornung
ifa-kultúrmenedzser
Haus der Ungarndeutschen
Lendvay u 22.
H-1062 Budapest
Tel.: (+36-1) 269 1081
Fax: (+36-1) 269 1080
E-mail: info@hdu.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo