Burghardt Klára: „Ahnen-Ősök”c. német verses CD

Forrás: Zentrum

2008. májusában jelent meg a budapesti Kaltenecker Stúdió kiadásában Burghardt Klára 2. verses CD-je, német versekkel, egy történettel, harmonikán játszott népdalokkal díszítve.

A CD-n 38 verse, és egy története hallható a Szekszárdi Német Színház művészei, Müller Alice, Kispál Gergely, Lotz Kata és Szalay Sándor előadásában. Harmonikán egykori osztálytársa, ma pécsi zenetanár, játszik.

Az „Ahnen” (Ősök) c. CD az előző „Kastanienbäume” c. CD továbbfejlesztett változata, profi előadókkal. A CD-n hallható versek 2007. szeptemberében sikert arattak Prágában, a Dunamenti Németek Világszövetsége Találkozóján. Az MR4 német adásában, illetve az Unser Bildschirm TV-műsorban is bemutatásra kerültek.

normal_13000073_10001630_cdlemezahnen

Burghardt Klára 17 éves kora óta írja népének, a falujában élő németségnek a történeteit. Tíz éve a történetek mellé verseket is kezdett írni. A versek versmondó versenyeken is előadásra kerülnek, illetve németországi, osztrák és hazai németnyelvű újságokban jelentek meg. Számtalan író-olvasó esten nyújtanak örömet a német nyelvet értő hallgatóknak.

A CD megrendelhető a következő e-mail címen:

klaraburghardt@freemail.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo