Új gyakornok a Zentrumban

Forrás: Zentrum

Simone Wolf június 1-jétől három hónapos gyakorlatát tölti a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központban. Stuttgartból, Németországból érkezett, pedagógiai tanulmányokat folytat, felnőttképzés szakirányon. Jelenleg harmadéves. A felnőttképzés az élethosszig tartó tanulással foglalkozik, azaz az iskolarendszerbeli tanulást követő valamennyi át- és továbbképzéssel.

normal_13000073_10001256_simone

„Azért döntöttem úgy, hogy a kötelező gyakorlatomat Magyarországon teljesítem, mert már tavaly karácsonykor is jártam Budapesten, és egy csapásra a város hatása alá kerültem. Ezért jutott eszembe, hogy itt végezzem el a gyakorlatot. Már február óta Budapesten tartózkodom, és élvezem az itteni életet, a mindennapokat. Különösen mostanában, hogy a város már néhány hete felébredt téli álmából és valósággal kivirult, az emberek kimozdultak a házaikból. Ilyenkor nagyon sok szép helyet lehet felfedezni.

Nagyon örülök neki, hogy a felnőttképzést és a kulturális tevékenységet is jobban megismerhetem, gyakorlati tapasztalatokat szerezhetek bennük.

Magánemberként is vonzódom a kultúrához, így találtam rá a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központra. Meglepődtem azon, hogy itt Budapesten ilyen sok anyag található a magyarországi német kisebbségről!

Örülök neki, hogy gyakorlatom alatt a felnőttképzésben is dolgozhatok, több ismeretre tehetek szert a magyarországi német kisebbségről, és én magam is részt vehetek különböző programokon, vagy éppen beszámolhatok róluk. Ezen túl a gyakorlat ideje alatt elmélyíthetem magyartudásomat is. A nyelv alapjait már a Volkshochschule Stuttgart (Stuttgarti Népfőiskola) kurzusán megismertem.”

Simone Wolf

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo