Mise és a Kieli Fiúkórus koncertje

Forrás: Zentrum

A Kieli Fiúkórust 1968-ban Guntram Altnöder alapította, ma utódja, Hans-Christian Henkel vezeti. A koncertkórus, mely fiú- és férfihangokból áll, 50-60 tagú. Az énekesek hetente két-három alkalommal próbálnak a kórus saját próbatermében. Már 1975-ben rendszeres színhelye lett fellépéseiknek a kieli Szent Miklós-főtemplom, ahol évente több alkalommal vettek részt a misék zenei kíséretében.

2008. július 12-én, szombaton 19 órakor a Kieli Fiúkórus a Szent Ferenc Sebei templomban (Fő utca 43., 1011 Budapest) a szentmisén énekel, majd 20 órától koncertet ad. A belépés ingyenes, az adományokat szívesen fogadják.

A Kieli Fiúkórus

Koncertkörútjaik során eljutottak Németország számos pontjára, sok más európai országba, Izraelbe, a volt Szovjetunióba és Amerikába is. 2007-ben a kórus 30 ezer más fiatallal együtt részt vett a tallinni (Észtország) Laulupidu énekversenyen. A 2008-as évben a kórus fennállásának 40 éves évfordulóját pozsonyi, budapesti és bécsi fellépésekkel ünnepli, valamint egy őszi nagyszabású koncerttel, ahol Bach-kantátákat adnak elő. 2001 óta Schleswig-Holstein tartomány Képzési és Nőügyi miniszterasszonya, Ute Erdsiek-Raye a kórus fővédnöke.

A karvezető

Hans-Christian Henkel 1968-ban született Lübeckben. Ebben a városban végezte valamennyi zenei tanulmányát. Diákkorában tagja volt a lübecki St. Marien-templom fiúkórusának, így megismerkedett az egyházi karénekkel. Később a Lübecki Zeneművészeti Főiskolán iskolai zeneoktatást és zenei nevelést hallgatott, főszakja a violoncello volt. A kórusének mellett komolyan foglalkozott a kamaraénekkel is, több nyári egyetemen vett részt, többek közt a King’s Singersnél. Diplomája megszerzése után Guntram Altnöder utódjává választotta, ekkor költözött Kielbe. 1998 óta a kieli Ernst Barlach Gimnáziumban tanít, szintén ebben az évben vette át a Kieli Fiúkórus vezetését.

További információkat találnak a Kieli Fiúkórus honlapján.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo