Közép-Európa Szimpózium 2008

Forrás: Zentrum

A Budapesti Német Főiskolások Egyesülete, a Temesvári Német Főiskolások Egyesülete,valamint a Pécsi Német Egyetemisták Egyesülete megalapításuk 3., 5. ill. 14. évfordulóját ünneplik a Közép-Európa Szimpózium során, mely 2008. szeptember 26. és 28. kerül megrendezésre európai metropoliszunkban, Budapesten. Az ünneplő szervezetek szeretettel várják a rendezvényre az érdeklődő felsőoktatási hallgatókat és diplomásokat, továbbá a sajtó képviselőit!

A szimpóziumon az európai közélet két tapasztalt személyisége különböző országokból érkező egyetemisták és diplomások aktív részvételével az „öreg kontinens” aktuális társadalmi, politikai és kulturális kérdéseiről beszélgetnek.

Vendégek: Dr. Diethelm Keil (Tübingeni és Pécsi NEE): történész, a Kyffhäuser Szövetség egykori elnöke. Állami szolgálatban dolgozott, legutóbb kormányigazgatóként.

Dr. Gerulf Stix (Innsbrucki NEE): A közgazdasági tanulmányok után gazdasági tanácsadóként és politikusként tevékenykedett. 1983-tól 1990-ig az Osztrák Nemzetgyűlés alelnöki tisztségét töltötte be.

Moderátor: Szélig Zoltán (Pécsi NEE): politológus

Időpont: 2008. szeptember 27. (szombat) 14 óra

Helyszín: a Budapesti Német Önkormányzat nagyterme (H-1054 Budapest, Akadémia utca 1.)

Szervezők elérhetősége: vdst@freemail.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo