Manfred Peters (szerk.): Seitensprünge

Forrás: Bibliothek.hu

A Seitensprünge antológia Belgium, Olaszország és Magyarország német kisebbségéhez tartozó szerzőktől tartalmaz verseket és prózai műveket. Valamennyi országot 10 kortárs költő vagy író képviseli, Magyarországot Erika Áts, Béla Bayer, Robert Becker, Koloman Brenner, Ludwig Fischer, Angela Korb, Josef Michaelis, Stefan Raile, Robert Stein és Stefan Valentin. A művek tematikus fejezetekre osztva kapnak helyet a kötetben, ilyen fejezet az Identitás vagy a Szerelem. A kötet végén az egyes német kisebbségek történetének rövid összefoglalója, valamint a szerzők életrajza kapott helyet.

Seitensprunge

A könyvet valamennyi irodalomkedvelőnek ajánljuk, különösen azoknak, akik össze szeretnék hasonlítani a különböző német kisebbségi irodalmakat.

A fülszövegből:

“A kiválasztott regionális irodalmak keretfeltételei alapjaikban különböznek. Mégis számos közös ismertetőjegyük van, mint például a gyakran traumatikus történelem elfojtása, az identitás keresése, nyelvi konfliktusok vagy a kötődés a hazához. Az 1970-es évek óta új öntudat fejlődött ki, és az irodalmi tevékenységek egymástól függetlenül éledtek újra. Ez az irodalom nem annyira a helyi jellegzetességek miatt különleges, hanem határokon átívelő mivolta miatt.“

Manfred Peters (szerk.): Seitensprünge. Literatur aus deutschsprachigen Minderheiten in Europa (Félrelépések. Európa német nyelvű kisebbségeinek irodalmából)
Wien ; Bozen : Folio, 2009.
253 o.
Nyelv: német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo