A rászedett ördög (könyv és munkafüzet)

Forrás: Bibliothek.hu

A rászedett ördög című könyv baranyai népmondák háromnyelvű gyűjteménye. A kiadvány alapja az 1971-ben megjelent Rejtett kincsek nyomában című mondagyűjtemény, melyet később Auf der Spur verborgener Schätze címen németül is kiadtak. Az új könyvben ennek a kötetnek 16 mondája található meg német és angol fordításával együtt.

a_raszedett_ordog

A kiadványt Bors Istvánné szerkesztésében a pestszentlőrinci Piros Iskola munkatársai és diákjai készítették el, a munkában néhány szülő és az iskola volt diákjai is részt vettek. A mondákat angolra fordították, de a német fordítások is újak. A kötetben számos illusztráció található: fényképek a történetek helyszíneiről és a Piros Iskola diákjainak rajzai.

A munkafüzet jól egészíti ki a gyűjteményt. A mondák lerövidített és egyszerűsített szövege mellett számos szövegértési feladat található benne, német és angol nyelven egyaránt. A helyes megoldások a füzet végén olvashatók.

A könyvet és a munkafüzetet elsősorban iskolai használatra szánják készítői, de felnőtteknek is jó segédeszköze lehet a nyelvek tanulásakor.

A kiadvány 2.500 Ft-os áron megrendelhető a kiadónál: 
Pro Pannonia Kiadó
7621 Pécs, Király utca 33.

Levelezési cím: 7601 Pécs, Pf. 270.
Tel./fax: 06-72-213-379
, E-mail: rendeles@propannonia.hu

A rászedett ördög. Baranyai mondák három nyelven
Pécs : Pro Pannonia Kiadói Alapítvány, 2009.
136 o. (könyv), 88 o. (munkafüzet) : ill.
Nyelv: magyar-német-angol

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo