Propszt Eszter (szerk): Die ungarndeutsche Gegenwartsliteratur und ihr diskursives Umfeld

Forrás: Bibliothek.hu

Propszt Eszter 2007-ben jelentette meg “Zur interdiskursiven Konstruktion ungarndeutscher Identität in der ungarndeutschen Gegenwartsliteratur” (A magyarországi német identitás interdiszkurzív konstrukciója a kortárs magyarországi német irodalomban) című könyvét. Az itt tárgyalt kötet a korábbi kiadványt kiegészítő publicisztikák gyűjteménye.

propszt_die_ungarnde

A legtöbb írás korábban a Neue Zeitungban vagy a Deutscher Kalenderben jelent meg. Propszt ezt azzal indokolja, hogy ezek a magyarországi németség legfontosabb fórumai. Az elmúlt 4 évtizedből származó 126 cikket a szerkesztő témájuk alapján négy kategóriába sorolta: intézményesülés, alkotás, befogadás és értékelés illetve történelem és kisebbségpolitika.

Az írásokat széles közönségnek szánták, megértésük előképzettség nélkül sem okoz gondot. Épp ezért a könyvet nem csak germanistáknak, hanem mindazoknak ajánljuk, akiket érdekel, milyen körülmények határozták meg a magyarországi német irodalmat az utóbbi évtizedekben.

Propszt Eszter (szerk): Die ungarndeutsche Gegenwartsliteratur und ihr diskursives Umfeld (A kortárs magyarországi német irodalom és diszkurzív környezete)
Szeged : Grimm, 2008.
480 o.
Nyelv: német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo