Claus Irmscher – Gisela Rein: Streifzüge durch Süd-Ungarn

Forrás: Bibliothek.hu

Itt a nyaralóidény, aki most itthon marad, talán szívesen olvas mások külföldi élményeiről. Ez a könyv nem egy idegen országot, hanem a mi jól ismert Magyarországunkat mutatja be úgy, ahogy azt két német megtapasztalta. Claus Irmscher és Gisela Rein 2001-ben tettek látogatást a Dél-Dunántúlon, majd élményeiket egy regény és útinapló tulajdonságaival egyaránt bíró kötetben jelentették meg.

irmscher_streifzuge

A szerzők nem átlagos turisták, akik csak a legfontosabb látnivalókat tekintik meg, aztán azonnal továbbsietnek. Irmscher és Rein meg is akarták érteni Magyarországot, ezért meglehetősen sok mindennek utánaolvastak. Nem csak a turistalátványosságokat keresték fel, hanem kis falvakat is meglátogattak, hogy egyszerű emberekkel ismerkedjenek meg. A magyarországi németek történelme is érdekelte őket.

A könyvet a grafikák és az irodalmi adalékok teszik különösen érdekessé. A rajzok szobrokat, falurészleteket ábrázolnak, de van, amelyik egyszerűen az utazók beszélgetőtársáról készült. Az irodalmi szemelvények között találhatunk mondákat, magyar költők németre fordított verseit és még sok egyebet.

A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik kicsit másképp szeretnék megismerni Baranyát, de jó választás azoknak is, akik egyszerűen egy szórakoztató nyári olvasmányt keresnek.

Claus Irmscher, Gisela Rein: Streifzüge durch Süd-Ungarn. Reisereportage durch die Baranya im Jahre 2001 (Barangolások Dél-Magyarországon. Baranyai úti beszámoló 2001-ből)
Ziegenrück a. d. Saale : Espero, 2002.
408 o. ; ill.
Nyelv_ német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo