Dr. Zelényi Annamária: Wo man Deutsch spricht. Landeskunde einmal anders

Forrás: Bibliothek.hu

Dr. Zelényi Annamária munkája országismereti tankönyv, de ahogy azt az alcím elárulja, más koncepció alapján állították össze, mint a “hagyományos” országismeret-könyveket. A kötetben a négy német nyelvű ország (Németország, Ausztria, Svájc és Liechtenstein) külön-külön kerül bemutatásra, majd a különböző szempontok szerint összehasonlítják őket Magyarországgal.

zelenyi_wo_man_deuts

A kiadvány elején rövid összefoglalót találhatunk az Európai Unióról, ami természetesen már részben elavult, de az intézmények felépítését érthetően ismerteti. Négy téma köré szerveződik a könyv központi része: általános képet kapunk az egyes országokról, bemutatják nyelvüket, részletesen ismertetik államberendezkedésüket, valamint ünnepeiket és szokásaikat.

A szöveget számos fénykép és ábra egészíti ki, irodalmi alkotásokat és kottákat is találhatunk a kötetben. Mivel tankönyvről van szó, a szövegeket a tartalomhoz kapcsolódó feladatok követik. A Magyarországról szóló fejezetekben a magyarországi németek életéről is olvashatunk.

A szerző a könyvet az iskolások és felsőoktatási hallgatók mellett mindazoknak ajánlja, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a német nyelvű országokkal.

Dr. Annamária Zelényi: Wo man Deutsch spricht. Landeskunde einmal anders (Ahol németül beszélnek. Országismeret ezúttal másképp)
Budapest : Nemzeti Tankönyvkiadó, 2001.
352 o. ; ill.
Nyelv: német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo