Hans-Rüdiger Schwab (szerk.): München. Dichter sehen eine Stadt

Forrás: Bibliothek.hu

Ez a kötet sokkal több, mint amit a címe sejtet. Nem egyszerűen München által inspirált műveket nyújt olvasójának, hanem híres irodalmárok szövegeinek, valamint sok fotó, grafiká és festmény segítségével beszéli el a város történetét.

munchen

“Szövegek és képek négy évszázadból” – így szól a kötet második alcíme. Valóban: a könyv Hans Sachs versével kezdődik és Renate Schostack írásával fejeződik be. A két szöveg között olyan szerzők naplóbejegyzéseit, verseit, regényrészleteit és rövidebb tanulmányait közli, mint Goethe, Heine, Hesse, Jean Paul, Thomas Mann vagy maga I. Lajos bajor király. A kötet illusztrációi vagy olyan képek, melyek a várost, egyes rendezvényeket vagy történelmi eseményeket ábrázolnak, vagy amelyek a városban tekinthetők meg.

A történelmi eseményeket természetesen nem csak képeken mutatja be a kötet, hiszen a szerzők ezekről is írnak. Irodalom, képzőművészet és történelem oly módon olvad itt össze, mint csak kevés könyvben. A reprezentatív kiadvány lehetővé teszi, hogy Münchent ne csak felületesen, hanem annyira mélyen ismerjük meg, amennyire az a városon kívülről csak lehetséges.

Mivel a kötetben irodalom, képzőművészet és történelem egyaránt jelen van, mindazoknak ajánljuk, akiket érdeklik a kultúra ezen ágai, de leginkább azoknak, akik kedvelik München városát.

Hans-Rüdiger Schwab (szerk.): München. Dichter sehen eine Stadt. Texte und Bilder aus vier Jahrhunderten (München. Ahogy költők látják a várost. Szöveg és képek négy évszázadból)
Stuttgart : Metzler, 1990.
360 o. ; ill.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo