MNOÖ Közgyűlés – 2010. 07. 03.



A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése 2010. július 3-án ülésezett budapesti Hivatalában.

Első napirendi pontként megvitatták és elfogadták az MNOÖ költségvetésének módosítását.

normal_13000073_10008241_15jahreldu6

Ezt követően határozatot hoztak a Corvinus TISZK Kft. dokumentumainak elfogadásáról és a működési támogatásról. Az MNOÖ alapító tagja a Kft-nek és 1,7 millió Forintot biztosít a működéséhez. A társulásba való belépés a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium érdekében történt, amelynek szakképző programjai így több támogatásban részesülhetnek.

Harmadik napirendi pontban elfogadták a Deutsches Haus Kft. 2009. évi egyszerűsített éves beszámolóját és a Városlődi Villa Nonprofit Kft 2009. évi egyszerűsített éves közhasznú beszámolóját.
A negyedik pontban elfogadták a Deutsches Haus Szolgáltató és Ingatlanhasznosító Kft. Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége tulajdonában lévő üzletrészének megvásárlását.

Ezt követően megszavazták a Friedrich Schiller Gimnázium alapító okiratának módosítását. Az intézmény a 2010/11-es tanévben 24 osztályt indít 809 tanulóval.
A pécsi Koch Valéria Iskolaközpont osztály- és csoportszámait is elfogadták. Alsó tagozaton 3, felsőn 2 párhuzamos osztály lesz. Az óvoda 6 csoportot, az általános iskola összesen 19 osztályt és 9 napközis csoportot, a gimnázium 8 és a kollégium 4 osztályt indít.
A hetedik napirendi pontban módosításra került az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata. Megalakult a Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság, melynek elnöke Ritter Imre, és tagjai Unger Ilona és Dr. Knáb Erzsébet.

Határozat született a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának alapító okiratáról, valamint az MNÁMK Közalapítványa kuratóriumának létszámának emeléséről és új tag megválasztásáról. A mostantól 13 fős testületnek Ulrich Jäger, a Mercedes-Benz Manufacturing GmbH személyzeti vezetője és Németh Kinga, az Audi Motors Kft. személyzeti és szervezetfejlesztési vezetője is tagja lett.

Dr. Knáb Erzsébet, az MNÁMK főigazgatója tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz Iskola sikeresen zárta az első évét, és a 2010/11-es tanévben kezdi meg működését Győrben az Audi Iskola. “Ez a gazdaság és az oktatás egy különleges összefonódása”, hangsúlyozta a főigazgatónő.

Elfogadásra került a szándéknyilatkozat az EGTC keretében létrejövő együttműködésről Pécs Város Önkormányzatával és a Baranya Megyei Közgyűléssel. Ennek keretén belül pl. egy kisebbségkutató intézet létrejöttét is tervezik, mely a magyarországi németek számára is fontossággal bír.
Felhatalmazást kapott az elnök a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványnak benyújtandó pályázatok beadására.
Megállapodás született az MNOÖ és a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége között pénzeszköz átadás-átvételről.

Végül elfogadták az MNOÖ éves beszámolóját és határozat született az elnök jutalmáról.

Az MNOÖ Közgyűlése ősszel tartja következő ülését.

Ajánlott hírek