Budahelyi 65 – Kiállítás a Magyarországi Németek Házában

Forrás: Zentrum

2010. szeptember 15-én került sor a Magyarországi Németek Házában Budahelyi Tibor jubileumi kiállításának megnyitójára. A művész először géplakatosként dolgozott, innen a tudása a különböző anyagokról, szerszámokról és technikákról, melyeket munkája során alkalmaz. Az autodidakta művész számtalan művészeti kitüntetés mellett 1996-ban Munkácsy-díjat kapott.

hdu_0812

A megnyitón Schuth János, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének elnöke köszöntötte a vendégeket, továbbá bemutatta az új ifa-kultúrmenedzsert, Erika Tempflit is, akinek ez a kiállításmegnyitó volt az első rendezvénye. A köszöntő után Fábián László publicista vezette be a publikumot Budahelyi Tibor művészetébe.

hdu_0830

A látogatókat a megnyitó után állófogadásra hívták meg, ahol lehetőség nyílt a művésszel való beszélgetésre. A zenei kíséretről a Joe Fritz Band gondoskodott.

A kiállítás november 10-ig tekinthető meg.

A rendezvényt a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a stuttgarti Külkapcsolati Intézet támogatásával szervezte meg.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2018 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo