West & East: Élőben a HdU-ban



Október 22-én pénteken különleges programra került sor a Magyarországi Németek Házában. A német-magyar West & East dzsesszegyüttes koncertje, mely a kultúrák közötti párbeszéd jegyében került megrendezésre, színvonalas kulturális élményt nyújtott a hallgatóság számára.

A West & Eastben Stefan Varga és Eichinger Tibor gitárosoké a főszerep, akiket ezen az estén Megyaszay István dobos és Gavallér Csaba basszusgitáros kísért. A koncert különleges volt abban a tekintetben, hogy a csapat első ízben játszott ebben a felállásban, „West & East a négyzeten”-ként. Az együttes zenéje gitárorientált instrumentális dzsessz. Inspirációjukat részben a dzsessz klasszikusaitól, részben a kelet-európai népzenéből merítik.

Az együttes dallamait művészi installációk és vetítés egészítették ki, melyek a zenészek lelkesedésével együtt kiváló hangulatot teremtettek. Egyedül a hangminőség adhatott okot panaszra, mivel az alkalmazott technika inkább nagyobb helyhez lett volna ideális.

Az este általános tetszést aratott. Különösen örömteli volt látni, hogy a Duna TV által is rögzített rendezvényen kimondottan sok fiatal vett részt.

Címkék: , ,

Ajánlott hírek

Koronavírus: Hogyan kezeli a Magyarországi Német Színház a kialakult helyzetet?Koronavírus: Hogyan kezeli a Magyarországi Német Színház a kialakult helyzetet?



A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megkérdezte intézményeit és vállalkozásait, hogyan kezelik a kialakult új helyzetet. Tisztelt Közönségünk! A koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a szekszárdi Magyarországi Német Színház munkája a következőképpen alakul Elmarad