ZeiTräume. 15 Jahre VUdAK

Forrás: Bibliothek.hu

A Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) 1992-es alapítása óta központi szerepet tölt be Magyarország német kultúrájában. Az ulmi Donauschwäbisches Zentralmuseum hasonló nevű kiállítása kapcsán jelentette meg a VUdAK a Zeiträume című albumot, melyben a szervezet irodalmi és képzőművészeti szekciója is bemutatkozik.

zeitraume360

Már az alapkoncepció is izgalmas: a kötetben helyet kapó művészeket párokba állították, minden képhez egy hozzáillő írásművet kerestek. A művek mellett röviden bemutatják az alkotókat, a képzőművészek esetében kiállításaikat is felsorolják. A képek jó minőségűek, kár, hogy nem volt lehetőség arra, hogy nagyobb formátumban jelenjen meg a kötet.

Az albumban a VUdAK elmúlt 15 évéből származó alkotásokat olvashatunk ill. tekinthetünk meg. A művészek közül többen időközben elhunytak. Érdemes elolvasni az előszók is, mert jól összefoglalják a magyarországi német irodalom és képzőművészet közelmúltjának történetét.

A könyv jó bepillantást nyújt a VUdAK-tagok művészetébe, mindazoknak ajánljuk, akik megismerkednének napjaink magyarországi német kultúrájával.

ZeiTräume. 15 Jahre VUdAK (Tér-idő-álmok. A VUdAK 15 éve)
Budapest : VUdAK, 2010.
(VUdAK-Bücher : Reihe Kunst; 6.)
66 o. : ill.
Nyelv: német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo