Művészet és kultúra 800 forintért

Forrás: [nemetkulturklubsopron]

A Német Kultúrklub előszilveszteri koncertje már hagyomány. Ezúttal mi is ott voltunk, az utóbbi években mindig más programom volt, idén azonban sikerült.

Az Ágfalvi Fúvószenekar Fohner János karmester vezetésével kiváló zenét játszott. Fodor Tamás, Sopron polgármestere és Ágfalva első embere, Gaál István éppoly jól szórakozott, mint a számos megjelent vendég. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erzsébet utcai épületének aulájában sokan gyűltek össze, jól sikerült a büfé, melyet a szünetben sokan meglátogattak.

Tehát az ágfalvi zenészek kiválóan játszottak, a program mindenki igényét kielégítette. A klasszikustól (Wagner) kezdve a jazzen (tisztelgés Louis Armstrong előtt – Hommage an Louis Armstrong) és a slágereken keresztül (Hände zum Himmel) egészen Robert Payer népzenéjéig terjedt a kínálat.

Újdonságot jelentett ezen a koncerten a fúvószenekar és a Morgenröte közös fellépése. A kiválóan felkészült énekegyüttes a fúvószenekar kíséretében Robert Payer dalait énekelte. Krisch Magdi nem kímélte magáét, az előadást táncbetét is színesítette. Négy fiatal lány rugólábakon adta elő a “76er Regimentmarsch”-ot. Jól sikerült programpont volt a szünet előtt.

Igen, ez különleges élmény volt, az ember találkozhatott barátaival, remekül szórakozhatott és mindezt csupán 800 forintért. A végén még néhány hevesen követelt ráadás következett, a zenészeket állva tapsolták meg. Tehát: Boldog Új Évet – Egészségünkre 2011!

Írta: Walter Rossmann
Forrás: oedenburgerland.de

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo