Többnyelvűség Európában: Távlatok és gyakorlatok Kelet-Közép-Európában – Nemzetközi konferencia

Forrás: Zentrum

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének Többnyelvűségi Kutatóközpontja, a Mercator hálózattal és az Európai Bizottsággal együttműködve nemzetközi konferenciát rendez “Többnyelvűség Európában: távlatok és gyakorlatok Kelet-Közép-Európában” címmel 2011. március 25–26-án, Budapesten.

A konferencia témakörei:

Többnyelvűség és nyelvi sokféleség: nyelvi ideológiák, diskurzusok és politikák Európában
A kisebbségi/regionális nyelvek jogi szabályozása: a Regionális vagy kisebbségi nyelvek európai chartája az elmélet és gyakorlat tükrében
Két-/többnyelvű oktatás és Európa kis és kevésbé használt nyelvei: a jó gyakorlat példái
Jelnyelvi tervezés és politikák: jelnyelvi közösségek, a nyelvi emberi jogok és az állampolgárság kérdése
Többnyelvű közösségek: a kutatás lehetőségei
Többnyelvű Európa: többnyelvűség a stabil és virágzó társadalmakért
Cigány közösségek és nyelveik Európában
Migráció és a többnyelvű gazdaság

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlapra vonatkozó információkat a csatolmányban található dokumentum tartalmazza.

Jelentkezés

Annak érdekében, hogy a többnyelvűség különböző területein működő szereplők közti eszmecserét elősegítsük, a konferencia szervezőbizottsága egyaránt szívesen fogadja a tudományos területen, a gyakorlati életben dolgozók, politikusok, a civil és üzleti szféra, valamint a média képviselőinek közreműködését. A pályázatokat két formában várjuk: előadás és poszter. Örömmel várunk a fő témákhoz kapcsolódó kiállításokat és termékbemutatókat is.

Tanulmányok és poszterek

A tanulmányokhoz és poszterekhez egyoldalas, 450 szavas absztraktot várunk email-ben. Az absztraktokat a programbizottság tagjai bírálják el anonim módon. Kérjük, jelentkezéséhez mellékelje az alábbi adatokat: teljes név és foglalkozás, munkahely, e-mail cím, az előadás címe, egyéni igények az előadással kapcsolatban. Kérjük, jelentkezésével egyidejűleg jelölje meg, hogy előadás, poszter vagy mindkettő formájában kíván-e szerepelni. A szóbeli előadások várható időtartama 20–20 perc.

A beérkezés határideje 2011. február 10. Az absztraktokat az info@multling.eu címre várjuk. Az absztrakt beérkezéséről a lehető legrövidebb időn belül, a pályázatok elfogadásáról pedig 2011. február 20-ig értesítjük a jelentkezőket.

Publikációs lehetőség
Az elfogadott tanulmányok a konferenciát követően külön kötetben fognak megjelenni.

További információért látogasson el a konferencia weboldalára: http://www.nytud.hu (hamarosan elérhető). Kérjük, látogassa a honlapot rendszeresen, hogy az aktuális hírekről értesülhessen.

A teljes magyar, illetve angol nyelvű felhívás a csatolmányban található és pdf formátumban letölthető.

Letölthető dokumentumok:

Felhívás – Többnyelvűség Európában: Távlatok és gyakorlatok Kelet-közép-Európában című nemzetközi konferenciára
Announcement – Multilingualism in Europe: Prospects and Practices in East-Central-Europe international conference

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo