ZeiTräume – Kiállításmegnyitó

Forrás: Zentrum

2011. február 2-án került sor a Magyarországi Németek Házában a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) Képzőművészeti Szekciója közös kiállításának megnyitójára. A kiállítás az elmúlt év folyamán már látható volt a pécsi Lenau Házban és a ulmi Dunai Sváb Központi Múzeumban is.

vudak1

A vendégeket Erika Tempfli valamint Korb Angéla köszöntötte, majd Wehner Tibor művészettörténeti bevezetője következett. Beszédében kitért a VUdAK alapítására, történetére és kiemelte, hogy bár a művészek között nincs közös nyelv, hiszen a kapcsolatok intenzitása eltérő, más indíttatásból készítik el műveiket, más emlékekkel, hagyományokkal és eszményekkel rendelkeznek, mégis van igény arra, hogy műveiket egy közös kiállítás keretei között állítsák ki.

vudak2

A művekben is megfigyelhető a stílusok sokfélesége: egyesek valóságközpontúak, mások elvontak vagy éppen geometrikus formájúak. A kiállítók között vannak szobrászok, festők és grafikusok is.

A bevezető után Korb Angéla a VUdAK nevében felköszöntötte Budahelyi Tibort, aki előző nap ünnepelte 66. születésnapját. A megnyitó után az érdeklődőket állófogadás várta, ahol lehetőségük nyílt beszélgetni a művészekkel. A zenei aláfestésről az Eichinger-Csurkulya Projekt gondoskodott.

A kiállító művészek között van többek között Bartl József, Budahelyi Tibor, Lux Antal, Matzon Ákos és Volker Schwarz.

A kiállítás keretein belül négy héten át (2011. február 2. és 25. között) workshopokat tartanak, melyek a “Gyökerek” témát járják körbe. A részvétel ingyenes, iskolás, illetve egyetemista csoportok, valamint felnőttek jelentkezésére egyaránt számítanak. Jelentkezni a +36 1 269 1081 telefonszámon, illetve a tempfli@ifa.de e-mail címen lehet.

Időpontok megegyezés szerint.

vudak3

A kiállítással kapcsolatos további információk:

VUdAK – Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége
1062 Budapest, Lendvay utca 22.
Tel.: +36-1 302 68 77
Fax: +36-1 354 06 93
E-mail: vudak15@gmail.com
www.vudak.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo