“Nemzetiségeink múltja és jelene” – Digitális fotópályázat – 2012

Forrás: Zentrum

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus negyedik alkalommal hirdeti meg nemzetiségi fotópályázatát “Nemzetiségeink múltja és jelene” címmel.
Az Intézet e tevékenységével is hangsúlyozni kívánja, hogy Magyarország sokszínű, gazdag kultúrájú ország. Az Intézet célja, hogy részt vállaljon a történelmi tudat alakításában, részt vállaljon a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségek épített és szellemi kultúrájának megőrzésében és vállalja, hogy hozzájárul ahhoz, hogy ez a felbecsülhetetlen érték ismert és dokumentált legyen.

A cél az, hogy a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségek / bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma/cigány, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán/ múltját és jelenét tárgyi emlékeken keresztül bemutató fotókiállítás készüljön.
A pályázat célja továbbá hogy a vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák.

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a zsűrizett pályázati anyagból vándorkiállításokat és fotóalbum létrehozását is tervezi.

Részvételi feltételek
A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
A fotó-dokumentációs pályázat célja egyfelől, hogy dokumentálásra és bemutatásra kerüljön a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségek közös hazánkban épített kulturális öröksége. Másfelől dokumentált és bemutatható legyen mindaz, ami a nemzetiségek megmaradásához szükségesen a rendszerváltozás után épült, vagy felújításra került. (pl.: iskola, közösségi ház, emlékmű, emlékkereszt, templomok, kápolnák, kálváriák, temetők, útszéli keresztek, pincesorok, malmok, fogadók, faluházak, régi és mai egyesületi házak, nemzetiségi események, portrék stb.)
Kategóriák:
dokumentumfotó
művészfotó
riportfotó
Egy pályázó maximum 15, kizárólag digitális vagy digitalizált felvételt küldhet be, a három kategória között bármilyen megosztásban.
A pályaműveket JPG formátumban, maximum 1 Mb nagyságban, 13x 18 cm nyomtatási méretben kérjük beküldeni.
Valamennyi fotó file neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe legyen. Kérjük, a családnév elé semmilyen megkülönböztető jelzést ne írjon! (pl. ifj., id., dr., stb.)
A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni.
A nevezési lapot és a pályaműveket elektronikus úton kérjük eljuttatni a nemzetisegifoto.mmikl@gmail.com email címre. A tárgy megjelölése “Nemzetiségeink múltja és jelene 2012″ legyen.
A beküldött fotókat a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Nemzetiségi Osztálya archiválás céljából megtartaná, ha ehhez a pályázó hozzájárul. A fotók későbbi felhasználása esetén a szerzői jogról szóló törvény alkalmazása irányadó.

A kiállításra kerülő képeket az Intézet munkatársaiból és az adott nemzetiség szakembereiből létrehozandó szakmai zsűri választja ki.
A kiállítás rendezője a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus. A fotókiállítás megnyitójára és a pályadíjak átadására várhatóan 2012. március hó folyamán kerül sor. A pontos dátumot az érintett alkotókkal időben közöljük.
A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.
Díjazás: 1-5. díj: 5000 – 5000 Ft értékű fotóművészeti album. Különdíjak: 10 db 3000- 3000 Ft értékű fotóművészeti album. A különdíjak száma a felajánlások függvényében nőhet.
Kiállítási naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2011. december 30.
Zsűrizés: 2012. január 30-ig
Értesítés a zsűrizés eredményéről: 2012. február 28-ig
A kiállítás tervezett megnyitója: 2012. március

Mindazon fotókat, amelyeket a szerzők nem ajánlanak fel archiválási célra, és nem kerül be a kiállítás anyagába, az Intézet törli a rendszeréből.

A pályázati kiírás anyaga letölthető a www.mmikl.hu honlapról

További információ:

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus – Lukács Mária, Halász Katalin
1011 Bp., Corvin tér 8.
Tel.: (1) 225-6043
Fax: (1) 225-6041
E-mail: lukacsm@mmikl.hu, halaszk@mmikl.hu
www.mmikl.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo