Felavatták a városlődi Iglauer Park többfunkciós erdei iskola épületét

Forrás: LdU

Ünnepélyes keretek között, szeptember 3-án avatták fel a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében épült új többfunkciós erdei iskola épületet a városlődi Iglauer Park erdei iskolában.

Az ünnepségen a Városlődi Vegyeskar, a Johann’s Kapelle zenekar, a Pergő-Rozmaring tánccsoport, valamint a Szent Mihály Egyházi Kórus lépett fel. Ünnepi beszédet mondott Csekényi István, Városlőd polgármestere, Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke, Paulik Antal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetiségi Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezető helyettese, valamint Krein Péter, az Iglauer Park vezetője. Az épület előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Heinek Ottó és Csekényi István vágta át.

20110903212

A 300 négyzetméteres épületben foglalkoztató termek, erdei iskolai eszköztárolók, kerékpárraktár létesültek. Az épület komplex módon akadálymentesített, mind a mozgásukban, mind a hallásukban és a látásukban korlátozott személyek igénybe tudják venni a szolgáltatást. Az épület, melyet a lókúti Mag-ház Építész Műhely Kft. tervei alapján az ajkai székhelyű AVÉP Kft. épített, ötvözi az ősi, jól bevált bakonyi építészeti stílust a modern hőhasznosítási vívmányokkal, így nemcsak a falain belüli foglalkozások, hanem az épület maga is a fenntartható, környezetbarát fejlődést tűzheti zászlajára.

A nettó 90 milliós beruházásból nemcsak az építési munkálatok, hanem a szálláshely erdei iskola programja is teljesen megújult. Az intézmény terepi oktatói két továbbképzésen vettek részt, a szervezet eszközállománya jelentősen bővült: mikroszkópok, csillagászati és hagyományos távcsövek, talaj- és vízvizsgálati eszközök, kerékpárok, ismertető tablók, madárgyűrűzési és rovarász eszközök, tájolók, meteorológiai állomások, szakkönyvtár, fogják segíteni és teszik élménydúsabbá az Iglauer Parkba érkező iskolás csoportok erdei iskolai munkáját.

A projekt fotóalbuma a következő linken érhető el: http://projekt.iglauer.fotoalbum.hu

Városlődi Villa Nonprofit Kft. sajtóközleménye

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo