Urkern – Dechandt Antal kiállításmegnyitója a Magyarországi Németek Házában

Forrás: Zentrum

2011. október 19-én, a Magyarországi Németek Házának rendezvénytermében ünnepélyesen megnyitották a Dechandt Antal műveiből összeállított “Urkern” című kiállítást. A kiállításon az 1959-es születésű mecseknádasdi VUdAK- művész faszobrai és a faképei tekinthetők meg. Az est zenei aláfestéséről Sarah Pachmann (cselló) gondoskodott.

IMG_1399

Az este bevezetőjeként Tempfli Erika ifa-kultúrmenedzser Arnold Krisztina Holzweg? című versét olvasta fel. A Zeiträume című kötetben Arnold és Dechandt ill. a vers és a Natürliche Verbindungsbrücke nevet viselő alkotás egy párt alkotnak, mivel mindkét művész Mecseknádasdon él és Dechandt elsősorban fával dolgozik.

A felolvasás után Schuth János, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (VudAK) elnöke köszöntötte, őt Cseh Borbála művészettörténész megnyitóbeszéde követte. A fához való kötődés a megnyitóban is elhangzott. Cseh Borbála szerint a fa különleges anyag, mivel élőlényből származik. Épp ezért belőle műalkotásokat készíteni szintén különleges dolog. Dechandt művei jól mutatják természethez kötődését, amit festői lakhelyéből is levezethetünk.

IMG_1413

A hivatalos megnyitást követően Sarah Pachmann két művet adott elő csellón, ezután állófogadásra invitálták a vendégeket.

IMG_1404

A rendezvényt a VUdAK szervezte, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Nemzetközi Kulturális Kapcsolatok Intézete támogatásával.

A kiállítás 2011. november 15-ig tekinthető meg, telefonos bejelentkezés szükséges (269 1081).

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo