“YOU.PA” kezdeményezés fiatalok szakképzésére – a program harmadik évfolyamának pályázati felhívása

Forrás: Zentrum

Az Otto Benecke Alapítvány 2007-ben hívta életre a Young Potentials Academy-t (You.PA). A Német Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával szakképzési programot alakítottak ki olyan lengyelországi, romániai, szlovákiai, csehországi és magyarországi 18 és 28 év közötti érdeklődők számára, akik a kisebbségi kérdéshez kapcsolódó ifjúsági és oktatási munkát akarnak végezni.

A fiatalok válogatott interaktív oktatóanyagokhoz férhetnek hozzá. Tapasztalt trénerek (internetes vagy telefonos) támogatásával számítógépen dolgozzák fel a tananyagot. Élő szemináriumokon feladatok segítségével mélyítik el a tanultakat. Gyakorlás és gyakorlati projektek során mutatják be az ismeretek alkalmazását.

A résztvevők 3 képzési modulban, 8 hónapos időtartamban szerezhetik meg a(z)

ifjúsági menedzser (alap fázis)
docens (felépítési fázis)
képzési menedzser (professzionális fázis)

minősítést szabadidejükben.
Minden képzési modul zárószemináriummal ér véget. Sikeres részvétel esetén a megfelelő oklevelet kapják a résztvevők.

A YOU.PA-résztvevők ifjúsági menedzserként önkéntes feladatokat végezhetnek a kisebbségi ifjúsági, szociális vagy iskolán kívüli képzési tevékenységekben. A docensi vagy képzési menedzseri végzettségek olyan ismereteket adnak át, melyekkel a végzettek saját továbbképzéseket tudnak szervezni és önkéntesi vagy önálló szakmai jövőt építhetnek fel maguknak.

Amikor az első évfolyam sikerrel elvégezte a programot, a második pedig a harmadik modulnál tart, a program újra meghirdetésre kerül.

Olyan fiatalok vehetnek részt a programban, akik tevékenyen részt kívánnak venni a kisebbségi életben, megfelelő számítógépes ismeretekkel és internetkapcsolattal rendelkeznek, további szóban és írásban is jól kommunikálnak németül. A résztvevőket kiválasztási eljárás után jelölik ki.

A további tudnivalók és a jelentkezési űrlapok az OBS-honlapon (www.obs-ev.de) és a YOU.PA-honlapon (www.youpa.de) a YOU.PA pályázati űrlapok között ill. a www.facebook.hu/youpa.obs címen találhatók.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo