Abgedreht! – A hatodik évad

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ hatodik alkalommal rendezte meg 2012. április 20-án az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet. Idén 10 rövidfilmet és 5 szpotot mutattak be a magyarországi németségről a teltházas Művész Moziban.

A Bajáról, Bólyból, Bonyhádról, Budapestről, Mezőberényből, Pécsről, és Somberekről beérkezett filmekről idén is egy háromtagú zsűri döntött: Stangl Márta, televíziós újságíró; Johann Schuth, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének elnöke és a Neue Zeitung főszerkesztője, valamint Dr. Rainer Paul, a Goethe-Intézet Magyarország német nyelvoktatásért és kooperációért felelős referense. Az értékeléskor úgy döntöttek, hogy idén két fődíjat és két különdíjat osztanak ki, azonban a filmünnepi vetítéskor annyira megtetszett nekik az egyik film, hogy az előadás szünetében egy rendkívüli ülést tartottak és úgy határoztak, hogy az alkotást egy különdíjjal illetik.

A fiatal filmesek 2012-ben is bebizonyították, hogy a magyarországi németség témáját szépen, megindítóan, informatívan, érdekesen, modernül és viccesen is fel lehet dolgozni egy filmben. A versenyzők a kitűnő ötleteket kreatív módon valósították meg.

A jó szórakozás garantált volt és komoly volt az érdeklődés is, hiszen a moziba az egész országból érkeztek a diákok és kísérőik. A szervezők is örülhettek, hiszen a közönség a beszélgetésekben dicsérően méltatta a rendezvényt.

abgedreht_2012_foto

A Zentrum hamarosan megjelenteti az idei versenyfilmekből összeállított DVD-t is. Mivel továbbra sem csökken az érdeklődés az Abgedreht! iránt, a filmünnepnek 2013-ban természetesen lesz folytatása.

Az ABGEDREHT! kategória NYERTESEI:

1. díj
“Oma dreht den SWAG auf”
SWAG: Sebastian Lehmann, Mozolai Martin, Paróczi Viktor, Gász Bálint, Véninger Bence, Nagy Júlia, Schneider Corinna – Témavezető: Brambauer-Szigriszt Adrienn – Koch Valéria Gimnázium, Pécs

2. díj
“Wir feiern auf schwäbische Art”
Vagabunden: Wolf Ármin, Simon Tamás – Témavezető: Kovács Ferenc – Petőfi Sándor Gimnázium, Bonyhád

A Legjobb dokumentációért járó különdíj
“Ein Tempel der Moderne”
DSB-Filmteam: Luise Klein, Sophie Klein – Témavezető: Dr. Markus Klein – Budapesti Német Iskola

A Magyarországi Német Fiatalok Közösségének különdíja
“Abgetanzt”
Sulisok(k): Somogyi Vivien, Tetz Tamás, Kavas Zsolt, Hengl Dominika, Andrics Barbara, Szigeti Melinda, Balogh Dávid – Témavezető: Horváth Bernadett – Montenuovo Nándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Boly

A zsűri különdíja
“Abenteuer in Nadwar”
Keine 5 ohne 17: Berta Blanka, Schauer Sára, Kákonyi Anett, Aleksandar Mašić, Csordás Krisztina – Témavezető: Manz Alfréd – Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja, Baja

Az U35sec kategória NYERTESEI

“Mein Ungarndeutschtum” és “TRADITIO” – Egervári József (Somberek)

“Die vier Zutaten” – Pencakes: Jandó Petra, Szabó Botond (Budapest)
További információ a filmekről és a csapatokról: www.abgedreht.hu
A Zentrum megtalálható a facebookon is: facebook.com/zentrumhu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo