Hans Domenego, Hilde Leiter: Werwiewas. Das Lexikon für Kinder

Forrás: Bibliothek.hu

A gyerekek természetüknél fogva kíváncsiak. Első életéveikben a szülők is el tudják látni őket információkkal, később segédeszközökre van szükség. Ilyen segédeszköz a Werwiewas gyermeklexikon.

 

 

werwiewas360

A kézikönyv több mint 1000 szócikket és 500 képet tartalmaz, de ezek mellett számos további fogalmat magyaráz el a szövegben. Az ábrák segítik a gyerekeket a szöveg jobb megértésében, a képek élménnyé varázsolják a kötet átlapozását. A magyarázatokat jól érthető nyelven fogalmazták meg, információt adnak az idegen szavak kiejtéséről is. A szócikkek úgy vannak összekapcsolva, akár egy hagyományos lexikonban.

Érdekesség, hogy a könyvben a szócikkektől különváló szövegek, versek vagy történetek, mondák is helyet kaptak, melyek az adott fogalmat illusztrálják. Ezek között vannak vidámak, mint például az “agancs” (Geweih) szócikknél, ahol egy 1587-es főttagancs-receptet közölnek. Gyakorlati tudnivalók is találhatók a könyvben, például az “Anschrift” (címzés) szócikknél leírja, hogyan kell megcímezni egy levelet.

A kötetet elsősorban szülőknek ajánljuk, akik csillapítani kívánják gyermekük tudásszomját.

Hans Domenego, Hilde Leiter: Werwiewas. Das Lexikon für Kinder (Werwiewas. A gyerekek lexikona)
Wien : Jugend und Volk, 1991.
288 o. : ill.
Nyelv: német

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo