Regionális döntő 12. alkalommal Mosonmagyaróváron

Forrás: Zentrum

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg 2012. március 23-án a Német Nemzetiségi Általános és Középiskolák Vers- és Prózamondó Versenyének nyugat- és észak-dunántúli ill. budapesti regionális döntőjét. A versenynek ebben az évben is a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola adott otthont.

Az általános iskola igazgatónőjének, valamint a helyi német önkormányzat vezetőjének köszöntője és az iskola harmonikacsoportjának rövid programja után, megkezdődött a verseny. A versenyzők kilenc kategóriában, öt zsűri előtt tehette próbára tudását.

A tanulók minden kategóriában két szöveget adtak elő, melyek lehettek versek vagy prózadarabok. Az előadásokat a zsűri meghatározott szempontok alapján pontozta. Ilyen volt többek között a beszédtempó, gördülékenység, hanglejtés, nyelvi tisztaság, pontosság, érthetőség, megformáltság és felépítés. A résztvevők egy szövegért maximum 45 pontot kaphattak. Minden kategóriából a legjobb nyolc versenyző jutott tovább.

Az eredményhirdetésen ismertették a döntőbe jutottak névsorát, az egyes kategóriák győztesei a közönség előtt is előadta egyik szövegüket. Az országos döntőt idén május 18-án rendezik meg Budapesten.

Az eredmények a csatolmányban találhatóak.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo