DSDi nyelvvizsga-lehetőség a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában



A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola a tavalyi évben vezette be a DSDI nemzetközileg elismert alapfokú német nyelvvizsgát, melyet 14 éves korban tehetnek le az iskola tanulói. A vizsgázók az európai referenciaértékek szerinti A2-es vagy B1-es szintet szerezhetik meg. A 2010/2011-es tanévben 14 nyolcadik osztályos tanuló közül 13-an sikeresen tették le ezt a típusú német nyelvvizsgát.

Az írásbeli rész olvasás ill. hallás utáni szövegértési feladatokból és egy írásbeli kommunikációs készséget mérő fogalmazás megírásából áll. A szóbeli részen a vizsgáztató és a vizsgázó között kérdések alapján folytatnak beszélgetést, ezt követően a tanuló a szabadon választott témájáról prezentációt tart, amit a témához kapcsolódó kiegészítő kérdések zárnak.

Az idei tanévben 18 tanuló készül a DSDI nyelvvizsgára. Felkészítésük heti két órában, egy tanórai és egy plusz óra keretében történik Böröczki Judit német nyelvtanár vezetésével és az iskolában tanító német vendégtanár, Bernhard Schwab aktív közreműködésével.

Az írásbeli fordulóra 2012. március 26-án került sor, melynek eredményét június 15-ig tudják meg, mivel a feladatlapot a kölni vizsgaközpont javítja ki. A szóbeli nyelvvizsga 2012. április 16-17-én zajlott le, ahol mindegyik tanulónk sikeresen szerepelt.

Címkék: ,

Ajánlott hírek