Az ifa bonni CMS-kurzusa német kisebbségek számára

Forrás: Zentrum

2012. június 11 és 15 között továbbképzést tartottak Bonnban a CMS-rendszerek témájában a kelet- és közép-kelet-európai kisebbségek képviselői számára. A kurzust a Nemzetközi Kulturális Kapcsolatok Intézete (ifa) szervezte, az érdekes gyakorlati program mellett lehetőséget biztosítottak a résztvevők közötti kapcsolatépítésre is. Magyarországot Pfiszterer Angelika (MNOÖ), Korb Angéla (Neue Zeitung, VUdAK) és Mayer István (Zentrum) képviselte.

Volke_120613_03

A kurzus középpontjában két tartalomkezelő rendszer, a Joomla és a WordPress állt. A választott rendszer alapján a résztvevőket két csoportra osztották. A két csoportnak egy közös napja volt, ezen együtt dolgoztak és mód volt eszmecserére is.

A továbbképzés során a résztvevők megtanulták, hogyan áll össze egy weboldal koncepciója, milyen lehetőségek vannak a felépítés és különböző tulajdonságok meghatározására. A továbbiakban kiscsoportokban maguk is weboldalakat készítettek, melyek az újonnan szerzett tudást mutatták be.

De nem csak munka folyt: a program része volt egy vezetés a Haus der Geschichte múzeumban, amelyben az 1945 utáni német történelmet látványos installációkkal és kiállítási tárgyakkal mutatják be. Egy labdarúgó Európa-bajnokság alatt a sport sem hiányozhat, a WordPress-csoport közösen szurkolt a német csapatnak Hollandia ellen.

A képzés végére mindenki kissé kimerült, de megtanulták, hogy igazán impozáns weboldalakat különösebb informatikai képzettség nélkül is elkészíthetők, tehát a kurzus valóban eredményes volt.

Az egyes csoportok weboldalai a következő címeken még néhány hónapig elérhetők:

Joomla:
http://marts.de/g2/
http://marts.de/g3/
http://marts.de/g4/

WordPress:
http://ifa-wp1.coaching-sandbox.de
http://ifa-wp2.coaching-sandbox.de
http://ifa-wp3.coaching-sandbox.de

Csoportkép: Oliver Volke

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo