Sikeres DDOP-pályázat a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont fejlesztésére

Forrás: [lduaktuell]

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata sikeresen pályázott a Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül a “Német nemzetiségi közoktatás komplex fejlesztése a Koch Valéria Iskolaközpontban” című projekttel. Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke 2012. május 21-én írta alá a hivatalosan a támogatási szerződést a VÁTI Kft székházában.

A projekt keretében a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont infrastrukturális fejlesztése, tartalmi innováció, a szakmai partnert is érintő eszközbeszerzés valósul meg. Az általános iskola épületében 20 tanterem, egy aula és egy udvar felújítására illetve bővítésére kerül sor.

A Dugonics utcai óvoda épületében 4 csoportszoba, egy fejlesztőszoba, egy tornaszoba és egy udvar érintett a felújítás, bővítés révén.

A fejlesztés eredményeként a Koch Valéria Iskolaközpontban a korszerű módszerek alkalmazásához szükséges és a gazdaságos fenntartást biztosító infrastrukturális feltételek és ezt kiegészítő tárgyi és szakmai-tartalmi elemek kerülnek kialakításra. Az
óvodai férőhelyek száma 25 fővel fog nőni.

A projekt tervezett összköltségvetése 571.999.078 Ft, amelynek 90 %-a EU támogatás. A projekt megvalósítási időszaka 24 hónap.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo