Új elnökséget választott a Duna-menti Svábok Világszövetsége

Forrás: Zentrum

A németországi Ulmban május 25-én tartott közgyűlésen a Duna-menti Svábok Világszövetségének küldöttei új elnökséget választottak. Az eddig elnök Bernhardt Krastl négy év hivatali idő után nem jelöltette magát.

Az elnökség új tagjai:
Elnök: Stefan Ihas, Németország
Alelnökök: Josef Jerger, Bernhard Krastl und Hans Supritz, Németország
Alexander May, Ausztria, Robert Filippi, Egyesült Államok Anton Baumann, Kanada, Jorge Karl (Entre Rios) Dél-Amerika és Ausztrália illetve Zorislav Schönberger, Horvátország és Kelet-Közép-Európa képviseletében.
Jegyzőkönyvvezető: Anna Fernbach, Németország
Pénztárfelelős: Elisabeth Ziemer, Németország
A fiatalok közül: Christine Neu Európa, Viviane Schüssler Dél- Amerika képvisletében, az Észak-Amerikáért felelős képviselőt 2013- ban, az Egyesült Államokban nevezik ki.
Pénztárellenőr: Franz Fuß, Németország und Ing. Dieter Lütze, Ausztria
Sajtóreferens: Manfred Mayrhofert az elnökség nevezte ki.

WDV Prasident ULM 2012

Az elnökséget négy évre választották meg.

Az argentínai tagszervezetet teljes jogú megbízottjai képviselték. A szerbiai Német Szervezetek Szövetsége nem volt jelen és egyik tagot sem kérték meg, hogy éljen szavazati jogukkal. A közgyűlésen a németországi, kanadai, brazíliai, ausztriai és az egyesült államokbeli tagszervezetek, valamint az európai és észak-amerikai ifjúsági- és népviseleti csoportok valamennyi szavazati joggal rendelkező tagja jelen volt. Magyarországról sajnos hiányzott a Jakob Bleyer Közösség.

A Világszövetség közgyűlése az Ulmer Schachtel és a bánáti svábok 300 éve rendezvény keretében került megrendezésre Ulmban.

Manfred Mayrhofer, a Duna Menti Svábok Világszövetségének sajtóreferense

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo