“Média – közvetítő a népek között” – Felhívás

Forrás: Zentrum

A Robert Bosch Alapítvány a Berlini Újságíró Iskolával (BJS) együttműködésben három hónapos németországi továbbképzést hirdet fiatal, kelet-és közép-európai, németül jól tudó újságíróknak.

A programban közép-és kelet-európai újságíróknak kínálnak lehetőséget arra, hogy 2013. március 1. és május 31. között egy átfogó berlini továbbképzésen vehessenek részt. Az újságírók jelentkezhetnek Azerbajdzsánból, Bulgáriából, Csehországból, Észtországból,
Grúziából, Lettországból, Litvániából, Lengyelországból, Örményországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, Magyarországról, Moldáviából, Ukrajnából, Fehéroroszországból és most első ízben Horvátországból is.

A 2013. március 1. és május 31. között zajló képzés és gyakorlati ismereteket nyújtó program keretében a nyertes pályázók:
- az első hónapban átfogó képet kapnak Németországról, az európai országok egymáshoz való viszonyáról, valamint az Európai Unión belüli közös perspektívákról – beszélgetések, előadások és találkozók keretében.
- ezután két hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt érdeklődésüknek és a lehetőségeknek megfelelően egy-egy újság, rádió, televízió illetve internetes portál szerkesztőségében a német fővárosban.

A nyertes pályázók megismerkedhetnek a német kollégák mindennapjaival, és egyidejűleg egyfajta “időszakos kiküldött tudósítóként” is dolgozhatnak. Lehetőséget kapnak arra, hogy mind a fogadó, mind az otthoni szerkesztőségek számára saját anyagokat készítsenek.

Ösztöndíjasainknak a három hónapos tartózkodás alatt a következőket biztosítjuk:
- havi 1100 euró ösztöndíjat
- mentori gondoskodást a szerkesztőségekben
- segítséget a szálláskeresésben

A pályázat feltételei:
- újságírói tapasztalat
- jó német nyelvtudás

Pályázati határidő: 2012. november 1.
A kiválasztást segítő beszélgetésre november végén kerül sor.

A pályázati űrlapot és további információkat az programról a következő weboldalon talál: www.medien-mittler.de

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo