Új gyakornok a Zentrumnál

Forrás: Zentrum

2013. február 25-től egy hónapon át új gyakornok dolgozik a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központnál, aki a Magyarországi Németek Háza ifa-kultúrmenedzserének munkájában is aktívan részt fog venni. A következőkben rövid bemutatkozója olvasható.

Valerie Wittnek hívnak, 23 éves, a németországi Westfälische Willhelms-Universität Münster kulturális és szociálantropológia, valamint skandinavisztika szakának másodéves BA-hallgatója vagyok.

Valerie_129-2

Igen fontosnak tartom, hogy kihasználjam azokat a lehetőségeket, melyek külföldi egyetemi tanulmányokhoz vagy gyakorlatokhoz segítenek hozzá. Mivel a BA-képzésem felén már túl vagyok, egyre többet foglalkozom az egyetemi és a szakmai jövőmmel.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központnál, illetve a Magyarországi Németek Háza ifa-kultúrmenedzserénél eltöltendő négyhetes gyakorlatom igen hasznos orientálódási lehetőségnek ígérkezik.

A Zentrumhoz, amely számos kultúrákat átfogó partnerkapcsolattal rendelkezik, rengeteg információ érkezik be. Kulturális intézményként olyan, a tanulmányaimhoz kapcsolódó gyakorlatot kínál nekem, amely keretében a szemináriumokon, workshopokon, előadásokon megszerzett elméleti tudásomat a gyakorlatban is kipróbálhatom.

Tanulmányaim befejezése után arra fogok majd törekedni, hogy interkulturális szférában dolgozhassak. Egy budapesti gyakorlat azt a lehetőséget nyújtja számomra, hogy először külföldön szerezhessek az elképzeléseimhez kapcsolódó szakmai tapasztalatokat.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo