Regionális döntő 13. alkalommal Mosonmagyaróváron

Forrás: Zentrum

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg 2013. március 22-én a Német Nemzetiségi Általános és Középiskolák Vers- és Prózamondó Versenyének nyugat- és észak-dunántúli ill. budapesti regionális döntőjét. A versenynek ebben az évben is a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola adott otthont.

A versenyzők nyolc kategóriában, öt zsűri előtt tehették próbára tudásukat.
A tanulók az irodalmi német kategóriákban kettő, a nyelvjárási kategóriákban egy szabadon választott szöveget adtak elő, melyek lehettek versek vagy prózadarabok. Az előadásokat a zsűri meghatározott szempontok alapján pontozta. Ilyen volt többek között a beszédtempó, gördülékenység, hanglejtés, nyelvi tisztaság, pontosság, érthetőség, megformáltság és felépítés. A résztvevők egy szövegért maximum 45 pontot kaphattak. Minden kategóriából a legjobb nyolc versenyző jutott tovább. Kivételt képeznek a HD-9-10 és HD-11-12 kategóriák (irodalmi német nyelv kategória 9-10. és 11-12. osztályos tanulók számára), ahonnan a kevés résztvevő miatt minden megjelent versenyző továbbjutott az országos döntőbe.

Az eredményhirdetésen ismertették a döntőbe jutottak névsorát, az egyes kategóriák győztesei a közönség előtt is előadták egyik szövegüket. Az országos döntőt idén május 17-án rendezik meg Budapesten.

Az eredmények itt letölthetőek

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo