Valerie Witt: Visszatekintés a szakmai gyakorlatra

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Németek Kulturális és Információs Központjában töltött négyhetes gyakorlatom alatt sokrétű betekintést nyerhettem a Zentrum munkájába.

vwitt

A Magyarországi Németek Házában végzett munkám mellett egy-egy napot tölthettem a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatánál és a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumban. A különböző kulturális intézményekbe tett látogatásaim során nem csak a arra nyílt lehetőségem, hogy megismerjem a különböző munkaterületeket és munkafolyamatokat, hanem összehasonlíthattam a kultúra területén végzett munka különböző szintjeit.
Feladataim közé tartozott például a Magyarországi Németek Könyvtára olvasószolgálatának ellátása, ehhez kapcsolódóan az állomány felügyelete és az olvasók kiszolgálása. Továbbá német nyelvű szövegeket lektoráltam a Zentrum számára, valamint több kulturális rendezvényről tudósítottam, mint pl. a Koch Valéria, magyarországi német költőnő tiszteletére rendezett felolvasó-délutánról és megemlékezésről az ELTÉ-n, a MNH-ban tartott két előadásról, melyek a Fiatal Tudósok a Magyarországi Németek Házában sorozat rendezvényei voltak.

A Németek Házában dolgozó ifa-kultúrmenedzserrel, Doris-Evelyn Zakellel együttműködve magyarországi német intézmények elérhetőségeit gyűjtöttem össze a fiatalok és gyerekek számára tervezett rendezvényekhez.

A Parlamentbe tett látogatásomat egy különösen érdekes feladatként emelném ki. Ambach Mónikát (Zentrum-igazgató) kísérhettem el a Magyarországról elűzött németek tiszteletére rendezett megemlékezésre.

Ezúton szeretném megköszönni az MNH és az MNOÖ valamennyi munkatársának, hogy ilyen szívélyes fogadtatásban részesítettek, és hogy gyakorlatom alatt betekinthettem ebbe az izgalmas munkába.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo