DSDI nyelvvizsga Sopronban

Forrás: Zentrum

A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola 2011-ben vezette be a “DSDI” nemzetközileg elismert alapfokú német nyelvvizsgát, amit 14 éves korban tehetnek le tanulóink.

Az írásbeli rész olvasás ill. hallás utáni szövegértési feladatokból és egy írásbeli kommunikációs kézséget mérő fogalmazásból áll. A szóbeli részben a vizsgáztató és a vizsgázó tanuló között kérdések alapján beszélgetés zajlik, ezt követően a tanuló a szabadon választott témájáról tart prezentációt, amit a témához kapcsolódó kiegészítő kérdések zárnak.

Az idei tanévben 19 tanuló készült a “DSDI” német nyelvvizsgára. Felkészítésük heti öt német tanóra keretében zajlik Böröczki Judit német nyelvtanár vezetésével és az iskolában tanító német vendégtanár, Bernhard Schwab aktív közreműködésével.

Az írásbeli fordulóra 2013. március 19-én került sor, melynek eredményét június 15-ig kapják meg a vizsgázók, mivel a kölni vizsgaközpont javítja ki a feladatlapokat. A szóbeli nyelvvizsga 2013 április 10-11-én zajlott, ahol a tanulók többsége B1 szintű sikeres szóbeli vizsgát tett.

Barilichné Tóth Rita

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo