Herbert O. Zinell minisztériumi igazgató a Németek Házában járt

Forrás: Neue Zeitung

Dr. Herbert O Zinell, a Baden-Württemberg-i Belügyminisztérium minisztériumi igazgatóját fogadták június 19-én a Magyarországi Németek Házában. Dr. Zinellt az Információ- és Kommunikációtechnológiai Minisztérium osztályvezetője Eberhard Wurster is elkísérte. A delegáció Budapesten folytatott tárgyalásokat.

hdu_2013

A vendégeket Schubert Olívia, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatalvezetője vezette körbe. Az Ecke 22-ben elfogyasztott frissítő után megtekintették a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének aktuális “Találkozások” c. kiállítását, megismerték a házban működő szervezeteket és a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ által működtetett speciális, nyilvános szakkönyvtárat is.

Hucker Mónika, a Neue Zeitung menedzsere bemutatta a hetilap munkáját és átnyújtotta az aktuális lapszámot, a Deutscher Kalender 2013 egy-egy példányát, valamint a ZeiTräume albumot. Beck Artúr, a Magyarországi Németek Háza ügyvezetője ismertette a közösségi ház létrejöttének történetét.

Dr. Zinell a 2011-es Baden-Württemberg-i tartományi választások óta tölti be a minisztériumi igazgatói hivatali posztot.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo