Az igaz szerelem csak egy karnyújtásra van? – Az Ifjú DBU munkájáról és eredményeiről



Nagy sikerű bemutató Pilisvörösváron, a magyarországi német gimnáziumok 17. színjátszónapján; részvétel, és egyúttal két díj a rakamazi ifjúsági színjátszó-seregszemlén; felejthetetlen napok Eszéken (Horvátországban), a 13. Nemzetközi Német Nyelvű Színházi Fesztiválon; mindezen kívül pedig iskolatársak, tanárok, szülők, rokonok és barátok óriási vastapsa a DBU-ban – így foglalható röviden össze az Ifjú DBU legújabb darabjának sikere.

Hogy mi is az Ifjú DBU? A Magyarországi Német Színház amatőr ifjúsági színjátszó csoportja. Olyan 12-16 éves színházkedvelő fiatalokból álló társulat, akik az iskolában németül tanulnak, és szívesen fejlesztik nyelvtudásukat színjátszással. A csapat tagjai három különböző iskolába járnak, és a tanév során hetente egyszer találkoznak egymással.

Az Ifjú DBU minden iskolai évben újabb és újabb darabot visz színre. Az adott előadást a fiatalok mindig maguk hozzák létre, amelyben a csoport két vezetője, Lotz Katalin és Tom Pilath segít nekik.

Az idei év – és egyúttal az idei darab – központi témája a szerelem és a párkeresés volt. Az előadás egy diplomás fiatalemberről szól, aki magas képzettsége ellenére egy nagyáruházban dolgozik. Édesanyjával él, és még sosem volt barátnője. Egy napon azonban betér Afrodité partnerközvetítő ügynökségébe…

Vajon mennyire nehéz megtalálni életünk szerelmét? Olyan téma ez, amely a fiatalokat igencsak foglalkoztatja. Az igaz szerelem csak egy karnyújtásra van? – ez az Ifjú DBU 2012/2013-as évadbeli darabjának sokat sejtető címe.

A színjátszó csoport szeptemberben folytatja a munkáját, és szeretettel várja újabb érdeklődő fiatalok jelentkezését. Olyanokét, akiknek kedvük van nagyszerű csapatban német nyelvű színdarabokon dolgozni.

Címkék: ,

Ajánlott hírek

Koronavírus: Hogyan kezeli a Magyarországi Németek Háza a kialakult helyzetet?Koronavírus: Hogyan kezeli a Magyarországi Németek Háza a kialakult helyzetet?



A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megkérdezte intézményeit és vállalkozásait, hogyan kezelik a kialakult új helyzetet. „Irodaházunkban jenleg 14 bérlőnk van, akik egyénileg dönthetnek a jelen helyzetre vonatkozó lépéseikről. A Magyarországi Németek