Ifjúság akcióban – fiatal filmkészítők Frankfurtban

Forrás: Zentrum

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ képviseletében a Koch Valéria Gimnázium SWAG nevű Abgedreht-csapatának néhány tagja lehetőséget kapott a részvételre egy az “Európai vagyok” témát feldolgozó trükkfilmes workshopra. A Jugend International által és a frankfurti Goethe Intézettel együttműködésben 2013. augusztus 10. és 17. között Frankfurt európai városban megrendezett workshop során 15 aradi (Románia), rigai (Lettország) pécsi (Magyarország) és oroszországi német fiatal Artur Klose irányításával egy rövid trükkfilmet állított össze.

frankfurtfilmkurs

A munka során az ideillő téma és koncepció kialakítása bizonyult a legnehezebbnek, a storyboard összeállításával mindenki megszenvedett. Miután ez megvolt, aprólékos barkácsolás és precíz felvételek következtek, amit mindenki élvezett. Végül a hangfelvételek adták meg a film hangulatát. A film utómunkálatai hosszadalmas, aprólékos munkát jelentettek, ezeket Klose úrnak kellett magára vállalnia. A film nemsokára megtekinthető lesz az interneten.

A kikapcsolódást a Majna-kikötő sport- és játékprogramjai, egy Európa-moziest, a Maintower és Goethe szülőházának meglátogatása szolgálta. A hét egy jól sikerült záróestéllyel ért véget, ennek során valamennyi résztvevő megkapta a “Youthpass Igazolványt” igyekezete jutalmaként.

E helyen mondunk köszönetet a szervezőknek és közreműködőknek, mindenekelőtt Walter Sabiel úrnak, a frankfurti Goethe Intézet hivatalvezetőjének, aki fáradságot nem ismerve állította össze a projektet lehetővé tevő kérelmet. Szintén köszönetet mondunk a frankfurti filmmúzeumnak, amely a helyszínt biztosította, illetve lehetővé tette egy csodálatos kiállítás megtekintését. Bízunk benne, hogy ez a sikeres projekt a jövőben is folytatódik, köszönjük Ambach Mónikának, a Zentrum igazgatójának és Grund Lajosnak, a Zentrum munkatársának, hogy lehetővé tették nekünk a részvételt.

Szigriszt-Brambauer Adrienn

Az ifjúsági találkozó az Európai Unió által támogatott Ifjúság akcióban program keretében valósult meg.

EU_flag_yia_DE-01-1

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo