A német kultúra hete az ELTE Germanisztikai Intézetében

Forrás: Zentrum

Immáron hatodik éve, hagyományosan november első felében színes programokkal ünnepli a Germanisztikai Intézet a német nyelvű kultúra hetét. A rendezvénysorozatot ebben az évben 2013. november 4-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg Dr. habil. Brenner Koloman, az Intézet igazgató helyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese.

A megnyitón jelen voltak a német nyelvű országok diplomatái, így Dr. Michael Zimmermann, osztrák nagykövet, Jean-Francois Paroz, svájci nagykövet és Dr. Jens Waibel, a német nagykövetség kulturális referense, valamint a budapesti kultúrintézetek vezetői ill. képviselői, mint pl. Dr. Susanne Bachfischer, Osztrák Kultúrfórum igazgatója és Dr. Jutta Gehrig, a Goethe Institut vezetője és Dr. Gutai Hajnalka, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Hivatalának vezetője. Részvételével megtisztelte az intézetet Frank Sprengler, a Konrad-Adenauer Alapítvány budapesti irodavezetője, valamint Prof. Dr. Masát András, az Andrássy Egyetem rektora is.

Az idei programkínálat irodalmi/irodalomtudományi, nyelvtudományi témájú, országismereti előadásokat, sőt filmvetítést is magában foglal. Az érdeklődők beszélgethetnek a német irodalomról műfordítókkal, képet kapnak a német nyelv szerepéről a győri AUDI vállalatnál. A hét folyamán (2013 november 4.-8.) a skandináv és a néderlandisztikai tanszék is képviselteti magát. A részletes program megtekinthető a Germanisztikai Intézet honlapján www.germanistik.elte.hu. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo